Livförsäkring

 

Varför livförsäkring

En livförsäkring kan aldrig ersätta en nära anhörig. Men vad en livförsäkring kan ersätta är den ekonomiska biten. Man kan lösa lånet, behålla bilen och inte tänka på att behöva flytta.

 

Vad ingår i en livförsäkring

En livförsäkring ger en summa pengar om den försäkrade avlider. Hur stort beloppen är beror helt på vilken summa man valt att försäkra sig för. Vanligt är att man försäkrar sig för det belopp som motsvarar ”sin” del av lån på hus, bil eller annan egendom. En livförsäkring kostar efter den försäkrades ålder och stiger i takt med att man bli äldre.

 

Vi hjälper dig hitta en bra livförsäkring

Låt oss hjälpa dig hitta en bra livförsäkring. Vi har alltid ”ena örat vid spåret” och kan uppdatera dig med information och rådgivning så att du är rätt försäkrad – till rätt pris.

 

Sammanfattning

Ibland händer det som inte får hända – en nära person går bort. Att ersätta ett liv går aldrig men en livförsäkring ger ersättning för dödsfall. En livförsäkring betalar ut ett engångsbelopp och utan självrisk. Ersättningen i en livförsäkring bestäms innan man tacknar den genom att välja det försäkringsbelopp som man finner är lämpligast.

 

Frågor om livförsäkring

Vi får ofta frågor gällande livförsäkring. Några av dem kanske du hittar svar på här nedan. Om inte så är du alltid välkommen att höra av dig!

Måste jag ha livförsäkring?

Nej. Man måste inte teckna livförsäkring. Men vi tycker att det är ett ansvarsfullt hanterande av de risker som vi alla utsätts för.

Täcker livförsäkringen utomlands?

Ja, i regel täcker en livförsäkring dig utomlands dygnet runt i hela världen. Vissa undantag finns givetvis hos olika försäkringsbolag.

Varför ska jag fylla i en hälsodeklaration?

Försäkringsbolagen vill göra en bedömninge av risken för framtida sjukdomar och eventuella kostnader.

Vad är efterlevnadspension/livförsäkring

Efterlevnadspension betalas ut i regel per månad medans en livförsäkring betalar ut en större summa med en gång.

Är det självrisk på livförsäkring?

Nej. De flesta livförsäkringar är utan självrisk.